stallmr

Alla inlägg den 27 april 2010

Av maria Ringvall - 27 april 2010 20:33

Dá har jag varit och fixat däcket, det visade sig att det satt en skruv som var 3 cm láng i däcket inte sá konstigt att det blev punka. I dag har det varit en fixar dag. Jag har haft en massa saker som jag borde ha gjort men det har aldrig blivit av. I dag tog jag tag idet och det känns mycket skönt nu när det är gjort!

Det blev inte sá mycket tid över för hästarna idag men jag hann longera Salmorejo och Sueco. Báda hade bett pá sig och det gick bra. 

Jag skrittade även Palestino i 30 minuter.


Jag tänkte jag skulle berätta lite om vára stallar. Vi har tvá stallar pá hingstgárden. Ett för äldre hingstarna där finns 9 boxar var av tre är ganska smá.

Här stár Revoltoso, Jaquimero, Roseton , Rembrant och Palestino.

Hingststallet ute frán

  Hingststallet inne frán med  Jaquimero, Roseton och Rembrant   

Sen har vi ett till stall med 10 boxar där har vi unghästarna och stona när dom stár pá box. Just nu stár 3árs hingstarna här. Det finns även 2 fölboxar för stona men nu har stona sina egna boxar pá stogárden.


Unghäststallet med dusch spiltan till höger

 

Det som är ganska skönt här är att man kan ha stallen öppna, sá det alltid är bra luft. Stallen háller sig ganska svala pá sommaren men när temperaturen stiger över 35 grader svettas hästarna inne sá dá fár man duscha dem nágra gánger per dag. Pá vintern stänger man fönsterluckorna till hingststallet och dá háller det sig mellan 10-15 grader. Unghäststallet är lite besvärligare eftersom det inte gár att stänga men hästarna är vällskyddade för vinden sá det är bara kylan och den är inte sá farlig. När det är som kallast  är det runt 0 gradigt eller nágon minuus grad.


Ovido - Quiz & Flashcards