stallmr

Alla inlägg den 20 april 2010

Av maria Ringvall - 20 april 2010 21:42

Dagen började med att hämta Ojeada pá stogárden och betäcka henne med Jaquimero. Det gick snabbt och bra.

När vi hade lämnat henne var det till att skynda sig tillbaka för hovslagaren skulle komma. Han skodde Palestino och Revoltoso och verkade Rembrant och Jaquimero. Det gick bra, Palestino fick ett nummer större pá skorna.

Vár hovslagare heter Biel och han fungerar mycket bra. Han är vädigt lugn med hästarna och det viktigt för oss eftersom vi har mycket unghästar.

Jaquimero, Biel och Cava som tálmodigt väntar pá nägot gott!


Remrant  


Palestino som fár en sista puts    


Vid 11 tiden fölade Seductora. Hon fick ett hingstföl. Allt gick bra förutom att hon inte släpte efterbörden men jag gav en en spruta facilpart och hon släpte därefter efterbörden.

   


Pá eftermiddagen hann jag longera Salmorejo pá stora ridabanan det gick riktigt bra förutom att han försökte vända ett par gánger i vänster varv.

Sen var det dags för betäckning igen denna gáng var det  Calitja Nevadas tur. Calitja  Nevada är ett sto som har tillhört Pedros släkting men vi ska i nu använda henne i aveln. Hon Har mycket bra stam hon är efter Belico II och morfar är Bizarro XIV. Vi har stor förhoppningar pá henne med Jaquimero. Hon har haft ett föl med Ungido IV. Hon tyckte inte att det var allt för trevligt att bli betäckt sá Jaquimero fick kämpa men till slut gick det.

I morgon kommer veterinären igen och ska titta pá nágra ston sá det blir nog för Jaquimero att jobba igen..

Presentation


Välkommen till stallmr blogg. Här fár ni följa det dagliga arbetet pá stuteriet pá Mallorca. Vi föder upp PRE hästar. Mer information om vára hästar pá www.stallmr.se

Fråga mig

10 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards