stallmr

Alla inlägg den 2 augusti 2010

Av maria Ringvall - 2 augusti 2010 20:43

  Sá var det mándag och augusti, veckorna bara försvinner . I dag har vi avvänjt ett  till föl Vistosa (Jaquimero- Galucha).

  


Idag red jag salmorejo för första gángaen sen han blev kastrerad. Det gick riktigt bra. Det som är sá härligt med PRE är att dom oftast blir bättre efter dom har vilat. Saker har mognat och dom har tagit det till sig. Sá är fallet med Salmorejo innan kastartionen jobbade jag mycket med att han skulle flytta undan för skänklarna, Han tyckte att det vara ganska jobbigt och gick emot skänkeln men idag när jag la till Skänkeln flyttade han sig genast át sidan.

Jag brukar rekomendera när man har ett problem med tex skänkelvikningar eller byten att man slutar träna pá det och gör nágot annat och efter nágar dagar provar man igen och dá brukar det sitta perfekt.


I dag har jag suttit pá Sueco för första gángen. Pedro fick hálla i linan och jag kravlade mig upp. Det gick otroligt bra, han blev bara lite konfunderad när jag la till skäkeln men det lärde han sig snabbt. Jag skrittade, travade och galopperade. 

Det var häftigt, jag fick en riktig kick av att rida honom. Man tränar och förbereder dom och sá sätter man sig upp och sá funkar det.


Jag red även Rembrant, i dag satte jag pá honom ceretan igen och jobbade honom en del frán marken först. Han vill gärna springa iväg när det blir jobbigt och dá är ceretan bra pá att stoppa upp honom. Han kom in bra med bakbenen under sig.

Oscar kom och red Palestino. Idag ville inte Palestino sätta in bakbenen under sig i galoppen utan diskuterade lite.

Nágra bilder pá Tibetano 2ár (Jaquimero- Jocosa)

      

Presentation


Välkommen till stallmr blogg. Här fár ni följa det dagliga arbetet pá stuteriet pá Mallorca. Vi föder upp PRE hästar. Mer information om vára hästar pá www.stallmr.se

Fråga mig

10 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards